Piatra lunii

Romanul „ Piatra lunii ” este un clasic scris de Wilkie Collins și a apărut la editura Corint colecția „ Clasici ai literaturii universale ”

Săptămânile trecute făceam „ inventarul ” cărților mele și am dat de un roman care mă aștepta cuminte pe raft de un an de zile … având poftă de un thriller sau măcar ceva mai dark am zis să îi dau o șansă.

Nu după mult timp, informându-mă despre „ Piatra lunii ” ( neștiind nimic despre acest clasic ) am aflat că însuși Charles Dickens recomandă această creație literară.

Recenzie :

Personajul principal este Gabriel Betteredge care lucrează pentru doamna Verinder.

Aceasta are o fată pe nume Rachel care, a primit printr-un testament de la unchiul ei Piatră a lunii, o nestemată ce era foarte râvnită de către indieni.

Există o suspiciune legată de aceștia  că doresc să returneze nestemata locaşului sfânt din care proveneau.

Are loc o petrecere unde participă familia lui Rachel, cu Goufrey şi Franklin Blake un doctor şi alţi invitaţi. A doua zi diamantul a dispărut, detectivul Cuff este chemat, iar suspecţii pot fi ori participanţii la petrecere, ori cei trei indieni. Misterul este reprezentat de găsirea hoţului şi recuperarea diamantului. Până la moartea doamnei Verinder nu este decât un pas iar pentru „ Piatra lunii ” indienii ar face orice.

Cartea este structurată în mai multe viziuni  prima fiind cea a lui Gabriel Betteredge urmat de domnișoara Clack , Franklin Blake, Ezra Jennings, Cuff, domnul Candy iar finalul îi aparține tot lui Gabriel Betteredge.

Păreri personale :

Acestei cărți i-am dat 4,5 steluțe nefiind atât de palpitantă ca și „ Plânset de copil ” care mi-a plăcut enorm.

piatra-lunii

wilkie-collins